ZAWRA DD CUSHION

ZAWRA DD CUSHION

merupakan hasil inovasi daripada bahan ekstrak marin yang terbukti selamat dan berteknologi tinggi hasil inovasi daripada projek penyelidikan oleh Universiti Malaysia Terengganu yang diketuai oleh Prof. Madya Dr. Mohd Zul Helmi Rozaini

Kenapa anda WAJIB mencuba Zawra DD Cushion

TEKNOLOGI FISHEILD YANG DIPATENKAN DARI TULANG IKAN TAMBAN

Zawra DD Cushion dengan kebaikan Fishield™ mampu memberikan perlindungan  daipada sinar UVA & UVB sehingga SPF 50.

Inilah dia rupa sumber marin untuk Zawra DD Cushion iaitu tulang ikan tamban/fishield.

Zawra merupakan produk kosmetik pertama yang menggunakan teknologi Fishield iaitu hasil inovasi terkini ‘sunscreen agent’ yang terdapat di dalam tulang ikan tamban yang dihasilkan dengan mengubahsuai struktur kalsium dan fosfat dengan Ferum untuk mendapatkan penyerapan UV sehingga SPF50.

Dengan kajian yang dijalankan oleh Dr. Zul Helmi Rozaini daripada Universiti Malaysia Terengganu ini membuktikan bahawa tulang ikan tamban sangat berpotensi untuk menjadi pelindung UV di dalam produk kosmetik.

TEKNOLOGI NANOHEDRAL

Nanohedral merupakan “carrier” seperti Nanovesicles.  Tetapi ia mempunyai sedikit perbezaan kerana ia dihasilkan daripada campuran formulasi surfactant dan ekstrak daun gelam (melaleuca cajaputi) . Seperti yang dapat dilihat pada gambarajah, ia mempunyai tiga fasa dan keadaannya berbentuk seperti bersegi-segi. Nanohedral bersaiz antara 1 – 6 nm (nanometer) berbanding nanovesicles yang bersaiz kurang 1 nanometer. Walaubagaimanapun, kedua-dua carrier ini sangat kecil dan boleh menembusi liang roma (pores).

proses penghasilan Esential oil yang terkandung dalam zawra menggunakan ekstrak daun gelam!

3 FUNGSI PENTING DALAM 1 UNIT

THIS IS NOT YOUR TYPICAL FOUNDATION

Ujikaji yang dilakukan ke atas Zawra DD Cushion Sysfel Expert termasuk Ujian Melanin, Ujian Hidrasi dan Ujian Penyerapan Air atara Kulit atau Trans Epidermal Water Loss (TEWL).

Zawra membuktikan ketahanan menghalang sinaran radiasi B (UVB) oleh beberapa bahan penting seperti kehadiran Fishield™ apabila mencatatkan bacaan melanin (pigmen) yang rendah ke atas para pengguna (sukarelawan) selepas digunakan dalam tempoh selepas 1 jam.

Bahan aktif seperti ekstrak daun gelam dan minyak tea tree serta percampuran sinergistik kandungan bahan lain telah berjaya meningkatkan kadar hidrasi dan mengurangkan kadar kehilangan air di epidermis (TEWL) pengguna Zawra selepas menggunakannya (sukarelawan).

Apakah bahan utama Zawra DD Cushion?

Sudah pastinya ia adalah bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan memberikan kesan terbaik

SOALAN LAZIM

BAGAIMANAKAH CARA PENGGUNAAN ZAWRA DD CUSHION?

Oles sedikit Zawra DD Cushion sudah cukup untuk memberi perlindungan dan menutup cela di wajah kerana teksturnya yang sangat ringan dan mudah untuk disapu.

BAGAIMANA SAYA INGIN TAHU JIKA PRODUK INI TIDAK SESUAI DENGAN SAYA?

Kulit akan terasa kering, gatal dan kemerahan. Sila berhenti segera sekiranya anda mempunyai tanda-tanda ini.

PERLUKAH SAYA AMBIK SUPLEMEN TAMBAHAN SEPERTI VITAMIN C?

Sangat digalakkan kerana apa sahaja kecantikan luaran datang dari kecantikan dalaman. Sangat disyorkan ambil makanan tambahan C-Berries

ADAKAH PERLU MEMAKAI MOISTURISER?

Sangat digalakkan jika ingin kesan yang lebih baik

ADAKAH PERLU MEMAKAI GLASS SKIN SOLUTION?

Sangat digalakkan kerana set Glass Skin Solution sangat bagus untuk mendapatkan kulit yang sihat dan flawless. Ditambah pula dengan penggunaan Zawra DD Cushion, kesannya pasti akan lebih memukau.

3 WARNA PILIHAN!

sesuai untuk tone kulit putih kemerahan
Anda berkulit kuning langsat?
Tona Natural sangat sesuai untuk kulit anda.
Kulit anda sawo matang?
Cuba Tona Almond, pasti memukau

PENGGUNA

PERCUMA WATERBASED PRIMER UNTUK SETIAP PEMBELIAN ZAWRA

Leave a Reply